Hej!
Jag heter Klara och jag tycker att Oswald är en bra klasskompis. När han är hemma hos mig får han grönsaker, glass, frukt och annat gott. Andra gången jag hade honom hemma hos mig fick han åka cykel. Och tredje gången fick han åka till Fårö. Det var jätte kul. Vi lekte jättemycket. Han brukar hjälpa mig med läxorna. Hi, hi, hi! Tänk att Oswald har 8 tänder och jag har TAPPAT 13! Helt otroligt.


Klara.jpg
Det här är jag. Jag har ritat mig själv. Snygt va!

När jag leker med Oswald är det inte bara jag, utan min bror Oscar också. Oswald är en gosig, rolig, possitiv och bra häst.
Han är härlig att vara med och alla i klassen sitter och hoppas att det blir just han/hon som får Oswald. Jag länktar tills jag får Oswald. Han är ingen gammal strumpa. Han är en häst och vi gillar honom. På loven är det Lotta som tar hem honom så att det inte blir orättvist. Det tycker i alla fall jag är jättebra. Hälsningar Klara

Idag var det Vilma. L som fick hem Oswald. Jag länktar tils måndag, för då får jag veta vad dem har haft för sig i hälgen.
Äntligen är Oswald tillbaka i klassrummet. Jag hemma hos min mormor och morfar Min kusin Filip säger -Jag är bäst!

Hej Klara!
Vilken fin majkalender du och Frida hade gjort tills idag. Jag tror det är den första "adventskalender" jag sett som man öppnar i månaden maj! Jag längtar till imorgon för att få se vad som finns bakom nästa lucka.

Ja, nu när vi öppnat alla luckor kanske det blir en ny kalender, fast som recker månaden ut.

kl2.jpg
MIN SKATTKISTA

En gång när jag gick ut på en promenad ramlade jag plötsligt ner i ett hål! Det var aldeles mörkt, och jag letade efter en väg ut. Plötsligt snubblade jag över något och en dörr öppnades. Rummet var svagt upplyst av springorna på en kista. Jag var så nyfiken att jag var tvungen att öppna den. När jag öppnade den blev det så ljust att jag var tvungen att blunda. Efter nån minut vande jag mig vid ljuset och såg vad som fanns i. Kistan var uppdelad i 4 delar. I varje del fanns det olika saker. I den ena fanns guld, den andra kristaller, den tredje pyssel och den fjärde såg ut som en portal. Jag gick in i portalen och kom till ett land fullt av glass. Det fanns också en frysbag. Jag fyllde den med så mycket glass de gick. Sen åkte jag genom portalen, tog med kistan som var otroligt lätt. När vi kom hem hade vi glasskalas.
Hej Klara!
Vilken spännande berättelse det var nästan så att jag fick använda hovarna för att hålla för ögonen. Tänk om man kunde få komma till ett riktigt glassland. Gnäggelignägg vad glass jag skulle äta. Jag älskar jordgubbsglass, pistageglass och dajmglass. Vilka sorter är dina favoriter?
Oswald
Hej Oswald
jag gillar nog chokladglass bäst. Och så gillar jag att prova på nya smaker.
Vilken är din favoritmusik? jag gillar popp bäst. KLARA

Hej Klara!
Du undrar vilken favoritmusik jag har, det var en svår fråga. Du kommer inte tro dina öron nu men klassisk musik gillar jag. Hoppas att du vet vad det är annars så kan nog vår fröken berätta de för oss. Du gillade Pop skrev du men har du någon favoritartist?
Oswald
PS Jag gillar klassisk musik med lite galopp i.. det spritter så härligt i mina hovar då!

Ja Oswald, vilken bra fråga.
Jag gillar Nicki Minaj med hennes "starchips".
Vem gillar du?
Föresten, snart är det halloween, och det blir kul. Vad tycker du om halloween? Är det rysligt läskigt eller bara en skojig sak?
Jag tycker i alla fall att det är skoj med allt godis man får. Men frågan är vad du tycker.
/Klara

Hej Oswald! Jag tycker du är en så himla bra vän så jag ville skriva nån rad om dig och hur snäll du är på riktigt. Låt det börja nu då. Vi kör på nästa rad.
Oswald är en så himla bra kompis. Han sitter tyst på lektionerna som inte vissa av oss gör. Han är snäll och omtenksam och är jättebra på att rita.
Så, nu har jag skrivit det jag skulle skriva. Hoppas Oswald tyckte om det jag skrev. Från KLARA! Hejdå så länge.

Hej Klara!
Vad mycket du har skrivit jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Du undrar över Halloween, jag tycker det är läskigt massor av spöken och skelett usch! För jag är mörkrädd men berätta inte det för någon det är en hemlis. Du Klara är också en bra kompis, jag gillar dig :) Vad gjorde du på höstlovet? Jag blev tillplattad i den där galna NO-frökens väska det var inte roligt. Men sen fick jag komma fram hemma hos henne och bo på övervåningen men jag var nervös för hon hade en STOR svart katt som heter Pricken. Han var mycket nyfiken på mig. Jag var rädd att bli uppäten. Har du husdjur hemma?
Oswald

Oswald
Nej tuvär, men jag ska skriva upp på min önskelista både katt och dvärjhamster. Skulle va kul att ha husdjur. vad önskar du dig i julklapp?
/Klara

Hej Klara!
Jag önskar mig också en katt. Det är så mysigt att gosa med en mjuk katt som gillar att man kliar den under hakan så den spinner. en skulle kunna bo hos mig i mitt lilla stall. Då kanske jag inte är så mörkrädd. Man kanske skulle önska sig ett nytt hästtäcke och en julrosett i manen. det skulle vara snyggt. Galopp på dig och vi ses och ptroo. Oswald

Hej oswald! det är egentligen onödigt att skriva eftersom du ville komma hem till mig. men ändå. du är med oss i klassrummet och du måste uppleft massor av ämnen. vilket gillar du mest?/Klara

21/11
Hej Klara!
Jag gillar allt ni gör. Det ser så himla kul ut när ni läser, skriver, ritar, klipper, experimenterar, målar, hoppar, sitter, och pratar med fröken. Jag undrar vad du gillar mest?
Kram Oswald

30/11
hej Oswald!
Jag har 3 favoämnen. Det är träslöjd, musik och skapande verksamhet.
Jag undrar om du har någon favoritfärg.

Slangordssaga Special
En kväll då jag skulle slagga kom kissen in med min frulle och käkade den. Min morot kom in och sa:
- Kisse och frulle, nää!
Och så hoppa kissen upp rakt i nyllet på min morot. Inte ville jag slagga, så jag åkte och tjacka en vurre. Men nää, jycken kom och tjacka 5 vurrar för mina stålar. då blev jag sur å traska hem Sen slagga jag. När jag traska upp hade jag ju ingen frulle, kissen hade ju käkat upp den. sa jag.
- Okej, svara morsan!
Och mina brallor var i tvätten.
- Morsan, jag går naken till skolan idag,


10/12
Hej Klara!
Vilken häftig saga! Jag har faktiskt några favoritämnen men det växlar lite efter vad jag just den dagen gillar att göra. Klart att jag gillar att ha skapande verkstad. Då får man göra saker på alla möjliga sätt och sånt är ju jätteroligt. Baka, laga mat, pyssla,sy och sticka är kul bara man inte trasslar in sig i garnet med hovarna men jag lyckas faktiskt ganska bra trots allt.Musik är ju ett annat härligt ämne. Jag ylar på för fullt när jag hör en medryckande meolidi. Det var ganska länge sedan som jag hade träslöjd men jag minns då jag var riktigt ung, då snickrade jag massor i stallet. Hej vad träflisorna rök omkring mig. Jag tror nog att ni får lära er massor på eran träslöjd. Önskar nog att jag fick vara med er där någon gång för att se hur det ser ut då ni snickrar.
Ha det så bra och jag ser nu att vi har nog väldigt lika smak när det gäller favoritämnen.

3/4-13

Hej Oswald!
Vet du om Lotta och Åsa pratar något på loven. Jag ska skicka brev till båda på sommarlovet,
men säg inget. Det enda problemet är att jag inte har Lottas adress. Kan du den? kram Klara.